Vær forsiktig med å kommentere treningen eller kroppen til andre!

Jeg la ut et innlegg på Instagram for noen dager siden, og ønsker å dele det viktige budskapet her og!

På en løpetur for en stund tilbake fikk jeg slengt en lite motiverende kommentar etter meg: “Du trenger ikke løpe, du er jo tynn nok”. Litt ironisk kommentar å få siden jeg stort sett alltid har følt meg for tynn, og aldri har hatt et mål om å løpe av den grunn. Det var min første løpetur på flere år, og syntes dermed det var på tide å gjøre noe med kondisjonen. Mine tanker etter denne kommentaren var at det av og til kan virke som at noen tror trening er noe de fleste gjør kun for å slanke seg, eller se bedre ut. Og jeg kan ærlig innrømme at en del av meg er forfengelig, men jeg vet også at jeg aldri hadde orket å trent så mye, i så mange år, om det kun var det som drev meg. Jeg tror heller ikke noe som helst på at det er noen form for korrelasjon mellom lykke og kropp. Derfor prøver jeg å fokusere mest mulig på alt annet enn kropp. Jeg prøver heller ikke å bruke så mye tid på å prøve å bli fornøyd med kroppen min. For jeg tror ikke jeg kommer til å bli helt fornøyd, og jeg tror ikke det er så viktig for min lykke om jeg er fornøyd eller ikke. Jeg kjenner mange som er fornøyd med kroppen sin, som ikke har det bra, og mange som er mindre fornøyd, men som likevel har det veldig bra. Så, kan vi ikke slutte å snakke så mye om kropp, og heller snakke om noe annet? Vil også legge til at vi burde være forsiktig med å kommentere andres kropp og trening. Husk at vi har forskjellige mål og utgangspunkt.

Jeg har hørt flere tilfeller hvor personer på treningssenter kommer bort til andre for å gi treningstips, helt sikkert med gode hensikter, men mange føler seg bare ubekvem og har kanskje ikke lyst på råd der og da. Og igjen så er det vanskelig for den personen som gir råd å vite alt om utgangspunkt, mål, og så videre til en helt fremmed person. Derfor fører det ofte bare til en ubehagelig situasjon for begge to. Når det kommer til å kommentere kroppen til andre er det noe en burde være svært forsiktig med. Her har jeg hørt tilfeller hvor personer som trener en del får kommentarer som: “Hvorfor er du ikke slankere når du trener så mye?”. Dette er så ugreit å si at jeg vet ikke hvor jeg skal starte en gang. Uansett, så er det fullt mulig å være veldig godt trent uten å se ut som Marit Bjørgen. Det går også an å se slank ut og være veldig dårlig trent. Det er ikke slik at man automatisk blir tynn av å trene, eller at det er målet med å trene for alle. Slike kommentarer gir ikke noe annet enn dårlige følelser.

 

 

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *