Ukens øvelse!

Rumensk markøft er en fin øvelse for å styrke baksiden av kroppen. Øvelsen er for mange vanskelig å mestre. Det er fort gjort at ryggen tar over mesteparten av arbeidet, men målet er å bruke hoften så mye som mulig.

Rumensk markløft

Foto: Mats Andreassen Grimsæth

 

 

Tenk at hoften “styrer” bevegelsen og at ryggen følger med i motsatt retning. Start øvelsen med å skyve hoften i en rett linje bak (det skal strekke godt i baksidene  av lårene). Ryggen skal være rett, så spenn deg godt opp, og trekk stangen til deg.

På veien opp vil du fokusere mer på å presse med beina og skyve hoften frem istedenfor å dra vekten opp med ryggen. Avslutt øvelsen med å stramme rumpemuskulaturen.

 

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *