Skummelt å trene på treningssenter?

Nå har jeg opptil flere ganger hørt at mange tror de må ”trene seg opp” for å gå til en personlig trener. Dette er en veldig ulogisk tankegang for meg som har jobbet som PT i over 5 år nå. Jeg har stor forståelse for at mange synes det er et stort steg å trene med noen, og i det hele tatt gå inn på treningssenteret på egenhånd. Mange tror de ikke mestrer trening så godt, og blir veldig usikker og føler seg ubekvem på treningssenteret.

Hvis du føler det slik, så tror jeg faktisk det vil hjelpe deg å trene med en PT. Vil du ikke gå til en PT nettopp for å lære deg hvordan du skal trene på en mest mulig effektiv og riktig måte?

For det første så vil en person med riktig kompetanse vite hvordan du skal ”trene deg opp” på en best mulig måte. For det andre vil det for mange føles mye tryggere å være med en person som passer på at du trener riktig, og som støtter og motiverer deg. For det tredje, så vil ofte denne usikkerheten forsvinne med økt kompetanse og erfaring, slik at du etter hvert vil føle deg mer komfortabel på et treningssenteret på egenhånd.

For en PT er det viktig å tilrettelegge opplegget ut i fra der du er, til dit du skal. Derfor vil en begynne med øvelser som du kan mestre, men som samtidig utfordrer deg passe nok. Etter hvert vil du se at med riktig fremgangsmåte, så vil du også mestre å trene styrketrening. For heldigvis er dette noe som alle vil kunne mestre. Du må bare vite hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det. Akkurat som en må lære seg å kjøre bil og spille piano.

Dersom du ikke har trent så mye før, så vil det også være hardest å komme i gang i starten. Både fordi det kan være ekstra hardt å trene i starten, og ikke gi helt det overskuddet som heldigvis kommer etter hvert, men også fordi det er mest utfordrende å endre nye vaner i startfasen, og så snart du har kommet i gang med treningen i samarbeid med en PT, så vil det være lettere å holde på de nye vanene på egenhånd.

Derfor vil jeg anbefale alle de som synes det er skummelt å trene på et treningssenter, eller alle de som ikke helt vet hva de skal gjøre på trening, eller som ikke får de resultatene som de ønsker; ta gjerne kontakt for å lære deg hvordan du skal trene styrketrening – en gang for alle!

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *