Saftige og proteinrike scones med havre og cottage cheese!

Igår var jeg så utrolig fysen på saftige og grove rundstykker. Dermed prøvde jeg noe nytt, nemlig scones.Det har jeg faktisk aldri laget før og resultatet ble mer enn bra. Disse ble virkelig utrolig saftige og gode og det er ikke siste gang jeg kommer til å lage de.

Scones passer til alle slags måltider som tilbehør, eller de kan spises alene med litt deilig pålegg på, slik som jeg gjorde.

FullSizeRender-4j

Jeg endte med å lage de litt store, dermed måtte de steke litt lenger enn normalt. Det skal hvertfall sies at de ble sprø og saftige!

Oppskrift scones

PicMonkey Collage scones

Slik  gjør du: 
Sett stekovnen på 250 grader over/undervarme. Bland havremel, hvetemel, linfrø, havrekli, bakepulver og salt i en bakebolle. Bland inn romtemperert smør eller olje i blandingen. Bland alt godt og deretter ha i cottage cheese. Hvis blandingen er litt tørr kan du ha over litt vann.

Del deigen i 4-6 biter, avhengig hvor store du vil ha de. Form de til boller og trykk de flate på et stekebrett. Stek scones midt i oven i ca 10-12 min avhengig av størrelsen. Avkjøl på rist.

 

FullSizeRender-2ll

FullSizeRender-8k

FullSizeRender-9ø

Energiinnhold:
590 kcal
Karbohydrat: 48 gram
Protein 30 gram
Fett 30 gram

 

Andrea Petersen

Andrea har en stor lidenskap og genuin interesse i ernæring og trening. Hun vil gjøre alt for å gi deg en vellykket livsstilsendring. Les mer om Andrea

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *