Press – Press – Og enda mer press!

Jeg jobber i treningsbransjen. En del av jobben min er å markedsføre meg selv. For å være ærlig, selv om det kanskje ikke ser slik ut, er jeg ikke alltid like glad i det. Jeg liker helst å holde meg litt i bakgrunnen og la andre få ta plass, men igjen så elsker jeg trening og jeg elsker å hjelpe andre med det. Dermed er sosiale medier en fin måte å nå frem til andre på.

Det er veldig mange imponerende mennesker på sosiale medier – som trener hardt, ser bra ut, presterer bra og som jobber stort sett hele tiden – supermennesker! Det er lett å rettferdiggjøre det man legger ut på sosiale medier. Jeg har selv følt meg uskyldig i presset som er blant oss, for jeg legger ikke ut lettkledde bilder eller lager filmer av meg selv der jeg trener i undertøy. Til tross for at jeg ikke er ytterpunktet i treningsbransjen har jeg likevel kjent på en usikkerhet over måten jeg fremstiller meg selv på.

Pressbilde 2

For det er ikke bare lettkledde bilder som fører til press i samfunnet. Det å hele tiden skulle prestere bra, være atletisk og sterk er ikke mulig for alle og en hver. For min del er trening jobben min og dermed er det ikke rart at det er lett for meg å trene mye. Jeg er på treningssenter dag inn og dag ut. Trives godt med det. Det er også dager hvor jeg ikke trives med det, og skulle ønske jeg kunne brukt tiden min på noe helt annet.

Jeg omgås med mange supermennesker, men de jeg ser mest opp til er de som jobber hardt, men samtidig er opptatt av å nyte livet. De er flinke – flinke til å gjøre andre ting enn bare å trene og leve opp til alle sine forventninger. De er opptatt av nye opplevelser og bruke tiden på venner, familie, slappe av eller rett og slett bare gjøre ting som gjør de glad ”her og nå”. For meg er disse menneskene de beste forbildene. De har klart å finne balanse og er bevisst på valgene de tar. For mange er det nettopp denne balansen som mangler, de leter i blinde etter lykken gjennom kropp, prestasjon og status – uten at de muligens selv er klar over det.

Antijantelov, å være den beste versjonen av seg selv og så videre er vel så fint, men husk at det ikke skal gå på bekostning av din egen eller andres lykke. Det er ikke uten grunn at det oppslag etter oppslag om unge som sliter. Sliter fordi de føler seg utmattet. Utmattet av å skulle leve opp til dagens ideal – supermennesket! Det er ikke slik livet er ment for å være…

Pressbilde

Til tross for alle treningsbildene på min instragramkonto gjør jeg veldig mye mer enn å bare trene. Av og til ligger jeg rett ut på sofaen. Mange dager legger jeg meg alt for sent. Eller sover alt for lenge. Eller for lite. Spiser sjokolade litt for ofte. Jeg dikker alkohol alt for ofte i perioder. Jeg føler meg ofte utilstrekkelig. Ensom. Noen dager veldig lykkelig og takknemlig, mens andre dager er jeg bare lei av alt. Det er ikke så lett å vise alt dette. Å vise at man er et menneske med alle slags følelser. Jeg håper likevel at flere ser verdien av å vise flere sider av en selv til andre. Jeg tror at hvis vi tør å vise at vi er mennesker, og at vi som alle andre kan feile, at presset vil bli mindre. Først når vi klarer å se forbi og ikke ønske å leve opp til presset – først da kan vi fokusere på å nyte livet slik vi vil.

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

19 kommentarer

 • Nina sier:

  Fantastisk flott innlegg, Yngvild! Elsket det 🙂

 • Eline sier:

  Kjempebra innlegg! Jeg kjenner meg så godt igjen! Kanskje mest i det du skriver helt til sist! Å finne balansen i livet er enklere sagt enn gjort, men jeg har troen på at den er mulig å finne for de fleste!

  Ha en fin dag 🙂

 • katrine sier:

  Herlig innlegg som lyste opp en torsdagsmorgen! Det er forfriskende med noen som tørr å vise at man ikke er eller trenger å være superwoman, som du sier: balance is key! Må si at bloggen er kjempebra med mye variert innhold, blitt en fast følger

 • Marta Ravnsborg sier:

  Hei! Kjempefint innlegg 🙂
  Jeg er veldig enig i det du skriver. Det er så synd at en sunn livsstil skal forveksles med perfeksjonisme! Håper etterhvert at flere tenker på samme måte.
  Ha en kjempefin torsdag 🙂

 • Caroline sier:

  Kjempefint innlegg som jeg kjenner meg veldig igjen i. For min del har jeg slettet instagramkontoen min og facebook appen fra telefonen. Så enkelt, men allikevel litt vanskelig. Tenk om jeg går glipp av noe? Men til gjengjeld får jeg mer tid til å være til stede i den virkelige verden. Når jeg sitter ensom på kafé eller opplever noe gøy vil jeg gjerne dele det og føle meg mindre ensom. At andre skal se meg. Men hvorfor det? Tror derfor det er veldig sunt å sette grenser for meg selv 🙂
  Er veldig glad for at jeg ikke jobber i en bransje hvor jeg må markedsføre meg selv slik som du “må”..

  • Hei Caroline! Tusen takk for at du deler din erfaring og meninger. Det er veldig gode poeng – tror vi alle har godt av litt mindre sosiale medier i hverdagen. Likevel føler jeg det er viktig å huske på at det også er veldig mye positivt med det – som å følge med på venner som du ikke ser så ofte og kommunisere mer sammen. Handler vel om å finne balansen der og – ikke lett. Ha en fin dag 🙂

 • Silje sier:

  Det du tar opp her er så viktig. I dagens samfunn mer enn noen gang. Det er vanskelig å praktisere det, men jeg tror alle har godt av å prøve og se på det på måten du så fint illustrerer. Veldig godt skrevet.

  Hilsen Silje R., tidligere klassevenninne

  • Hei Silje! Så hyggelig å høre fra deg og at du tar deg tid til å kommentere. Glad for at du likte innlegget og er enig. Ikke lett for verken meg eller andre, men så lenge vi prøver, så kommer vi vel lenger enn å ikke prøve.

   Ha en fin kveld 🙂

 • Randi sier:

  Fantastisk Yngvild!! 🙂 verden trenge fleire som deg 🙂

 • Marie sier:

  Fantastisk ærlig innlegg! Jeg kjenner meg veldig igjen. Føler litt at dette “bli den beste versjonen av deg selv”-opplegget har tatt litt av. Noen trenger kanskje et push, og jeg tviler ikke på at coacher slik som Bertrand er fantastisk flinke og inspirerende, men likevel føler jeg at det å skulle alltid strebe etter å bli en bedre versjon av seg selv gjør at man glemmer å stoppe litt og bare nyte. Ikke hele tiden tenke på et mål og at man blir lykkelig NÅR man når målet, men noen ganger sette seg ned å tenke at man er bra nok til tross for litt “skavanker”. Det er ikke før de siste årene hvor mental coaching har blitt så populært at jeg har begynt å tenke over ting jeg nærmest MÅ bli bedre på som jeg aldri tenkte over før..
  Jeg vet at jeg kan bli bedre på så mange punkter og jeg jobber mot flere av de, men det betyr ikke at jeg ikke er fornøyd med den jeg er akkurat nå, hvis dette ga noe mening for deg 😀 takk for en super blogg!

  • Det ga veldig mye mening. Takk for mange gode refleksjoner. Er helt enig med deg. Hva er vits med å bli best og prestere om man ikke har det fint på veien? Det tror jeg mange glemmer av. Å nyte reisen eller finne en reise de trives med 🙂

 • Ida Emilie sier:

  AMEN!

 • Lene sier:

  Veldig reflektert og velskrevet innlegg om noe som er veldig viktig å huske på. Måtte søke meg inn på innlegget på nytt nå, for det var et innlegg verdt å lese mer enn én gang! 🙂

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *