Personlig trener, Camilla Lorentzen forteller hvorfor hun trener!

Mitt navn er Camilla Lorentzen. Jeg er personlig trener, kvinne, livsnyter, kollega, venn, kjæreste og samboer. Åja, og hundeeier, dusjvasker og hobbykokk.

Av disse tingene er det nok Personlig Trener jeg oftest bruker for å beskrive meg selv, på tross av at det sier fint lite om meg. Det setter meg likevel kanskje i en og annen bås, for eksempel “å, du er en sånn en du”-båsen og “elsker å trene”-båsen i tillegg til avlukket beregnet for de som “bare spiser sunt”.

Men er det egentlig sånn?

1600271_10153036838331142_764976348_n

Foto: Siri Tokerud

 

Hva er grunnen til at du trener?

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne.

Aller mest har jeg lyst til å si at jeg trener for helsas skyld, for å kunne leke med barnebarna mine en gang i fremtiden og for å komme meg gjennom hverdagen på best mulig måte, men for å være helt ærlig så stemmer det ikke på en liten prikk en gang. Ja, jeg er selvsagt glad for at treningen gir meg helsefordeler, men dersom det var det jeg først og fremst var ute etter ville jeg trent kardio oftere enn jeg gjør i dag. Jeg ville også ha lytta mer til det kroppen forteller meg og med glede droppet knebøyen den uka hvor kneet helst vil ta ferie.

Men sånn er det altså ikke. Allikevel kan jeg ikke kaste meg i en bås hvor jeg sier at jeg kun trener for utseendet. Da ville jeg ikke ha rullet så mye rundt på gulvet, brukt timesvis på tøying hver uke eller kastet bort kostbar tid på alt for lange pauser med fjas og fanteri.

10994669_10153037614596142_64991174_n

For å bli sterkere, kanskje? Nja, jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det heller. Jeg er allerede sterkere enn de fleste andre jenter, og har ikke noe mål om å bli sterkest, så da faller også det litt i jord. Hva med selvfølelsen, da? Treningen gir meg jo absolutt mye glede.Dessverre kommer det også noen sorger med på kjøpet, for følelsen av å mestre er godt akkompagnert av kunnskapen om at jeg ikke er best og aldri kommer til å bli det.

Jeg føler da at jeg sitter igjen med to ting.

For det første liker jeg mulighetene treningen gir meg, selv om jeg på langt nær benytter meg av alle. Jeg vet at mulighetene ligger der for å bli sterkere, mykere, smidigere, flinkere, større eller mindre. At jeg kan hvis jeg vil, og at det ikke er noen andre enn meg selv som kan gjøre den eventuelle jobben. Det er deilig å ha relativt full kontroll over noe.

Til sist elsker jeg muligheten treningen og livsstilen, som for min del følger med den, gir meg til å inspirere andre mennesker. Kanskje ikke til å löpe maraton, men til å bli litt snillere med seg selv, til å smile litt oftere og til å putte inn en ekstre gåtur denne uken selv om vedkommende egentlig hadde mest lyst på en date med sofaen.

Jeg kan jo like greit innrømme det først som sist: jeg elsker å tro at jeg betyr noe.

Les flere svar her:

Camilla Seem 

Martin Norum 

Maren Erdvik 

Jon Yuen

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *