Hvor ofte trener du armer?

Min erfaring er at noen trener armer for mye, og andre for lite. På den ene siden er det på en måte “lettere” å trene armer, siden det som oftest involverer mindre muskelgrupper enn for eksempel benøvelser, som knebøy og markløft. Men på den andre siden er det kanskje ikke like interessant å trene biceps og triceps.

Foto: Mats Andreassen Grimsæth

Heldigvis trenger du ikke nødvendigvis ha så mange ekstra øvelser for disse muskelgruppene dersom du har med nok øvelser for skuldre, rygg og bryst. Som oftest får biceps og triceps kjørt seg nok med øvelser som nedtrekk, roing, facepulls, push up, dips, benkpress, skulerpress og så videre. Spesielt for personer som ikke er på et veldig høyt treningsnivå.

Foto: Mats Andreassen Grimsæth

Likevel kan det være gunstig å ha perioder der du involverer flere armøvelser for videre fremgang, og spesielt dersom du sitter litt fast i øvelser for overkroppen, eller hvis du er på et høyt treningsnivå. En favoritt for tiriceps er franskpress:

I denne øvelsen ligger du godt oppspent på benken med litt svai i ryggen, knærne fra hverandre og med en stram setemuskulatur. Deretter starter du øvelsen med strake armer litt over skuldrene. Begynn med å senke underarmene mot pannen, samtidig som du holder skulderen i samme posisjon. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjonen. Pass på at albuene ikke går for mye fra hverandre og at du holder samme vinkel i overarmen under hele løftet.

Lykke til dersom du vil prøve deg på denne varianten!

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *