Jakten på treningsglede

Hvordan finne treningsgleden?

Denne uken har jeg opplevd utrolig mye treningsglede fra kundene mine. Det er helt fantastisk å se. ”Jeg klarer nesten ikke å sove fordi jeg har så mye energi, lurte nesten på om jeg skulle stå opp å ta push ups. Synes det er så gøy!” Det andre som var veldig fint var at en kunde jeg har, som ikke har trent på mange år, spurte om vi kunne ta en ekstra time denne uken – ”det var så utrolig deilig å trene!”.

De gav meg en påminnelse om hvor mye glede trening kan gi. For å være helt ærlig så kjente jeg et lite stikk av misunnelse, det er lenge siden jeg har kjent på treningsgleden selv. Trening har dessverre i det siste blitt en plikt. Det er noe jeg ikke klarer meg uten, men som likevel ikke gir meg den gleden det en gang gjorde.

Dette ble en tankevekker, men jeg kom frem til at det var naturlig at gleden har vært begrenset. For man må faktisk jobbe for lykken, man må gjøre en innsats. Lykken kommer ikke gratis!

_MG_8166 copy

Bilder av Mats Andreasson Grimsæth – matsgrimseth.com


Jeg har ikke trent systematisk på flere måneder og har heller ikke satt meg noen treningsmål. Treningsformene jeg elsker har det blitt lite tid til. Det var først da det gikk opp for meg hvor mye glede jeg må ha gått glipp av ved å ha latt ting bli en rutine. Det er så lett å glemme, det å stoppe opp og gjøre det lille ekstra for å få mer glede ut av de ”små tingene” i livet.

Jeg har bestemt meg. Jeg har lyst å sette meg mål igjen og jobbe systematisk mot disse eller rett og slett prøve noe nytt. For jeg har lyst å oppleve treningsglede igjen, for det er virkelig en av de beste følelsene jeg vet om!

_MG_8102 copy

Er det flere som vil bli med?

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

4 kommentarer

  • Kristin sier:

    Ja!

    Da jeg tok eksamen på min PT-utdannelse, var jeg objekt for ei jente som ikke helt hadde peiling. Jeg rakk ikke å varme opp, siden jeg hadde eksamen før jeg var objekt. Hun kjørte meg gjennom 60 kg, 10 RM. Det var vondt. På en dårlig måte. Høyresiden var sterkere og måtte kompensere for venstre siden. Jeg fikk en strekk eller en skade inni muskelen jeg ikke ennå er kvitt. Dette skjedde for snart fire måneder siden. Jeg mistet litt gleden for knebøy og jobber intenst med å komme meg opp til der jeg var. 90 kg i knebøy! Klarte å kjøre 60 kg, 4 x 5 ganske greit på onsdag. Første mål er 70 kg x 5. Et skritt av gangen. Men det tar tid. Også vil jeg klare 8 reps på pullups igjen da, og 15 dips når jeg blir kvitt betennelsen i skulder/ryggområdet helt. Kom gjerne med tips!

    • Å, det er utrolig kjedelig å bli stoppet av skader, men fint at du er på bedringsvei. Hindinger får man vel aldri forhindret til en hver tid, men så lenge du fortsetter etter hindringen er alt mulig. Vi heier på deg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *