Hvorfor trene rolige løpeøkter?

Kom deg ut!

Etter noen timer med utsettelse, kom jeg meg opp av sofaen og ut døren på min første langkjøring. Jeg fikk kjenne litt på hvordan det var å ”slite” med å komme seg på trening, og det var da ordene fra min venninne, Evelyn hjalp: ”Du kommer sikkert til å føle deg bra når du først kommer deg ut, og tenk, etterpå får du sikkert endrofinkick”. Ord jeg ofte sier til mine kunder, men som er umulig å tro gjelder meg selv. Heldigvis tok jeg feil og hun rett – det var veldig deilig!

Trening er en fin måte å få utløp for stress på. En observasjon: ved løping får du ”klarnet” tankene, og med styrketrening får du koblet de litt ut. En fin kombinasjon. Ikke minst deilig å få se litt av Oslo’s gater. Denne gangen ble det kjente trakter. Løp fra Grunerløkka – >Torshov -> St.hanshaugen -> Grunerløkka. Etter hvert får jeg prøve å utfordre retningssansen.

Hvorfor trene rolige løpeøkter?

Rolige økter er minst like viktige som kvalitetsøktene, om ikke viktigere. De fungerer som restitusjonstrening etter hardøkter, og gjør at kroppen tåler tøffere kvalitetstrening. De er med andre ord gode grunnlagsbyggere. De er også viktige for å utvikle evnen til å bruke fett som energikilde når man løper. Dette spesielt på økter opp mot 90min+.

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *