Hekta på løping?

Hekta på løping? Kanskje ikke helt… Men om jeg koser meg? Definitivt!

Kondisjonstrening har i lang tid vært humor i styrketreningsverden. Jeg har selv ikke trent kondisjon på en stund, da det kan ha en negativ effekt på styrketreningen. I det siste har jeg prøvd å se det i et større bilde. Det å utøve en kombinasjon av styrke og utholdenhet gir et veldig godt grunnlag for å mestre de fleste aktiviteter og ikke minst har det en rekke helsefordeler.

Denne uken har jeg blant annet løpt intervaller og spurt løpecoachen min, Kjetil, hvilke fordeler man får ved å løpe intervaller.

“Intervalltrening har mange positive sider. Man kan variere mellom type intervall, lengden på dragene og pausene, intensiteten på dragene og antall intervaller. Det kan gjøres i terrenget, i bakke, på flatmark, på bane osv. Klassiske økter som 1000 m terskelintervaller kan også gi en god pekepinn på hvordan grunnformen er, spesielt i kombinasjon med laktattesting. Intervaller er rett og slett gøy, på godt og vondt!”

Før, rett etter og etterbilde

Før, rett etter og etterbilde

I dag har jeg og Kjetil bidratt til en løpeartikkel i bladet Shape Up – Kjetil som coach og jeg som modell. I artikkelen kommer han med mange gode tips, så det er bare å glede seg til det kommer ut.

ShapeupTil slutt, Kjetil er glad i å prate:

 

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *