Handler vektnedgang nesten bare om kosthold?

”Abs are made in the kitchen”

 

Det har kommet tydeligere frem de siste årene hvor viktig det er med et næringsrikt og sunt kosthold. Både når det gjelder å forebygge en rekke sykdommer, som diabetes, kreft og hjerte-og karsykdommer, men også for å holde en sunn vekt. Dersom du skal ned i vekt, så hjelper det ikke på vekten å trene dersom du belønner treningen med ekstra sjokolade.

 

Likevel er det viktig å ikke undervurdere effekten av trening.

Det er flere grunner til at det er gunstig å trene når en ønsker å gå ned i vekt. For det føreste så forbrenner du kalorier når du trener, men det er ikke mye sammenlignet med å legge om til bedre kostholdsvaner. Da må en i så fall øke treningsmengden betraktelig mye.

Når du trener, og da spesielt styrketrening, så bygger du muskelmasse. For at du skal gå ned i vekt må du innta mindre kalorier enn kroppen din forbrenner. Da må kroppen ta energi fra fettlagrene dine. Dersom du ligger i et veldig lavt kaloriunderskudd, og samtidig ikke beveger deg så mye ved siden av, så er sjansen mye større for at du også mister en del muskelmasse. Muskelmassen din er veldig verdifull! Mer muskelmasse gir høyere forbrenning, og samtidig erfarer jeg at de fleste som ønsker å gå ned i vekt, også ønsker å ”stramme opp”. Da er det viktig å beholde/øke muskelmassen, siden det er muskelmassen som gjør deg “strammere”.

En annen viktig grunn til å trene når du skal ned i vekt er effekten det ofte har på å ta bedre valg generelt i hverdagen. Det blir ofte en positiv sirkel, og en blir mer bevisst på valgene en tar ellers i hverdagen.

Derfor anbefales en kombinasjon av både trening og et sunt kosthold når en ønsker å gå ned i vekt, og kombinasjonen gjelder generelt når det kommer til å ta vare på helsen sin!

Ha en fin treningsuke alle sammen! 🙂

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *