Gjør du denne feilen i knebøy?

Det er ikke uten grunn at knebøy har blitt en favorittøvelse på styrkerommet. Øvelsen trener hele kroppen: lår, rumpe, kjernemuskulatur, så vel som stabilitet og mobilitet. Det er en fin måte å ferske svakheter på og den styrker skjelettet.

For å få utbytte av fordelene nevnt over er det nødvendig at du gjør øvelsen med riktig teknikk.

_MG_8004 copy

Foto: Mats Andreassen Grimsæth

 

Knebøy er for mange en utfordrende øvelse å mestre teknisk. Det er fort gjort å gjøre feil. En typisk glipp er at hoften går for raskt opp fra bunnposisjon og at ryggen henger litt etter, slik som vist på filmen under.

 

 

For å unngå denne utfordringen kan man for eksempel trene knebøy med stopp i bunnen. Samtidig som du fokuserer på å presse med beina kan du tenke at du skal presse ryggen bakover “mot” stangen. For at det skal være lettere å holde fokus på alt kan det være en fordel å stoppe i bunnen, så vel som at det styrker bunnposisjonen.

 

Les mer om knebøyteknikk her: https://treningsglede.net/veien-til-kneboy/

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *