Fordeler med å spise frokost

Mange dropper frokosten på grunn av liten matlyst og dårlig tid om morgenen. Dette trenger ikke å være problematisk, men det kan ha noen ulemper. Dersom målet er å holde en stabil vekt eller å gå ned i vekt, så handler det først og fremst om å ikke spise mer kalorier enn du forbrenner. Likevel er det ikke like lett som det høres ut som.

Derfor kan det være gunstig å gjøre noen grep for at det skal være lettere å ta gode kostholdsvalg gjennom dagen. En næringsrik frokost kan for mange være en god start. Fordelen med å spise frokost er at du reduserer sjansen for å velge noe mer usunt senere på dagen. De fleste av oss har erfart å ta dårlige valg i butikken når vi er altfor sulten.

En annen fordel ved å spise frokost er at en minsker sjansen for å overspise på kvelden. Dersom du kommer hjem fra jobb med lite energi, blant annet grunnet for lite mat i løpet av dagen, er nok sjansen større for at du velger Netflix og en del småspising gjennom kvelden. Nettopp fordi du har spist for lite tidligere på dagen. Så lenge du holder deg innenfor kaloribehovet ditt, trenger det ikke å være et problem. Likevel er erfaringen min at mange har en tendens til å velge usunnere alternativer på kvelden.

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *