Fokus på kropp – hva gir det deg?

Vi hadde trent sammen noen måneder, og fettprosenten hadde redusert seg mer enn forventet. Likevel var fokuset på det siste fettet som var igjen på magen. Det måtte bort før h*n kunne si seg fornøyd.

Dette er bare en av mange historier jeg har opplevd de siste årene jeg har jobbet som personlig trener. Godt trente personer med lav fettprosent har kontaktet meg med et ønske om å redusere fettprosenten ytterligere.

Det var etter flere sånne samtaler jeg forstod at et negativt kroppsbilde har veldig lite å gjøre med hvordan man ser ut, men mer om hvilke tanker og fokus man har rundt kroppen sin. Ikke minst tror jeg det har mye å si hvilket miljø man befinner seg i – jo større kroppsfokus miljøet du er i har, jo større vil ditt eget fokus på nettopp dette bli.

Etter en del googlesøk ga det meg et kjapt overblikk over at en alt for høy andel jenter og gutter har et negativt bilde av kroppen sin. Det er tap av tid og energi, som kunne vært brukt på å ha det bra, lære noe nytt, eller gjøre noe annet mer meningsfylt.

Aktivitet, bevegelse, mat og nok søvn skal være med på å få deg til å føle deg bra. Både psykisk og fysisk. Det er synd om alle de positive gevinstene av en sunn livsstil blir overskygget av et dårlig kroppsbilde, som så oftest ikke stemmer overens med virkeligheten.

Skjermbilde-2015-06-18-kl.-21.20.08

Bilde fra google

Dersom målet med treningen er å få en fin kropp er det fort gjort å ende opp med et fokus som gir deg mindre god følelse enn du fortjener. Da er det i så fall lurt og også fokusere på alle de andre fordelene med treningen, og før du setter deg et slikt mål kan det være lurt å stille seg selv spørsmål:

”Hva gjør meg glad?”

”Hva er det som gir livet mitt mening?”

God fysisk og psykisk helse er grunnmuren for å ha det bra. Det er selvfølgelig veldig mye mer omfattende enn å kun trene og spise sunt, som for eksempel hvordan du har det sosialt, økonomisk trygghet, gode relasjoner og så videre.

Det kan være flere grunner til at folk leter etter lykke og status gjennom kropp. Muligens er det mangel på det overnevnte, eller at alle behovene er dekket og at man dermed har et behov for selvrealisering.

Vi har nok alle et ønske om å ”ta oss bra ut”, og det trenger ikke være negativt. Tar det imidlertid over for mye fokus og gir deg mer negativ enn god følelse er det nok lurt å bytte fokus og legge innsatsen over på noe som får deg til å føle deg bedre. Hvor viktig er det egentlig å være fornøyd med kroppen sin? Det finnes mange som ikke er fornøyd med kroppen sin som likevel har det bra og det finnes mange som er fornøyd med kroppen sin, men som ikke er lykkelig av den grunn.

Det finnes flere verktøy for å endre et negativt kroppsbilde til det bedre. Å jobbe med holdning rundt kropp og trening er en del av prosessen. Likevel spørs det hvor mye mindre fokus man får av nettopp å fokusere på kropp.

Bytt miljø!

Det å være rundt personer som ikke bryr seg om trening og kropp kan være sunt i blant. Få en smakebit på hva annet livet kan tilby. Dersom man er omringet av kroppsfokus hele tiden er det ikke rart at fokuset tar for mye plass. Løft blikket opp og se hvor mye annet som fortjener oppmerksomheten din, og ha fokus på det som gjør deg glad!

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

1 Trackback

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *