Det er lov å prøve igjen

Motivasjonen har den siste tiden vært fraværende. Å trene, skrive, være kreativ har ikke vært så viktig i motsetning til mine daglige utfordringer og tanker. Det som til vanlig gjør meg glad har virket som et ork…

Etter slike perioder er det vanskelig å komme tilbake til gamle rutiner. Følelsen av at alt er ødelagt er sterk, men erfaringene mine forteller meg at det ikke trenger å være slik . Det vil alltid komme perioder der ting kommer i veien. I hvert fall for min del.

Det trenger ikke nødvendigvis å være ødeleggende, så lenge du kommer deg tilbake til det stedet du var. Jeg tror vi alle har godt av perioder der ikke fokuset ligger på det samme hele tiden. Det kan være veldig lærerikt.

Velger du derimot å si deg ferdig på grunn av en periode med dårlig innsats vil du ikke komme så langt.

Som personlig trener er selvsagt jobben min å motivere andre til å komme seg på trening, men likeså mye trenger jeg å ufarliggjøre perioder med mindre trening. I det lange løp tror jeg du kommer lengre med å akseptere at livet har ups and downs, og at motivasjonen vil svinge. Mer eller mindre for de fleste av oss.

Det er inspirerende å se de som setter seg mål, jobber knallhardt og alltid holder seg til planen. Likevel tror jeg vi noen ganger må rette blikket opp og reflektere rundt hvor viktig det er å hele tiden jobbe mot mål. Det er lett å bli revet med i en kultur hvor prestasjoner blir hyllet og fokuset på å bare ha det bra og gøy er lite til stede.

Nå prater jeg ikke om å sette seg ned i sofaen med en isboks, eller drikke seg drita og danse på bordet..

Jeg stilte kunden min et spørsmål her om dagen: ”Hvilke endringer har du merket siden du  begynte å trene?” Kunden har tidligere hatet å trene…

”Nå har jeg begynt å glede meg til treningen. Jeg sover mye bedre og våkner mer uthvilt. Energien i hverdagen er bedre og jeg føler meg bra.”

Et lite øyeblikk var jeg sikker på at hun skulle svare at hun hadde merket at kroppen hadde blitt strammere, eller at det var morsomt å bli sterkere, men svaret hun ga gjorde meg veldig glad. Jeg følte vi begge har holdt fokus på det viktigste.

Jeg må legge til at det er ikke noe i veien for å jobbe mot mål, og det kan også være veldig lærerikt, så lenge man koser seg på veien og gjør det fordi man har det gøy, og ikke fordi man føler man trenger å bevise noe.

Med det ønsker jeg alle en god helg og håper dere kan fokusere på å ha det fint.

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *