5 tips til hvordan du kan øke inntaket av grønnsaker

Statens råd for ernæring anbefaler oss å spise 5 porsjoner frukt og grønt pr dag. Av disse fem anbefales det at minimum 250 gram skal bestå av grønnsaker. Desverre så spiser den gjennomsnittelige nordmann langt under det anbefalte inntaket.
Grønnsaker er som du sikkert vet: bra for helsen! Studier viser bla at inntak av grønnsaker minsker risiko for utvikling av overvekt, hjerte- kar sykdommer, og ulike krefttyper.

Grønnsaker har også andre fordeler som feks at det er:
– Billig! De fleste grønnsaker har en rimelig kg pris.
– Det er raskt å tilberede.
– God kilde til fiber og ulike vitaminer og mineraler.
– Gir måltidet smak, farge og tekstur!

Kilde: Google

Råd til hvordan du kan øke inntaket daglig

1.Start dagen med noe form for grønnsaker til frokosten. Eks: tomat, agurk, gulrot, salat, paprika osv.

2. Ha alltid grønnsaker tilgjengelig i veska eller i matpakken. Feks en pose sukkererter, oppskjært kålrot eller knaskerøtter. Det er både forfriskende og gir ekstra metthetsfølelse.

3. La alltid grønnsaker ha en fast plass på middagstallerken. Grønnsaker gir både middagen variasjon, farge og tekstur. Jeg tror ikke jeg vet om en mer kjedelig rett dersom den er helt uten grønnsaker. Velg ferske råvarer da det er bedre på både smak og næringsinnhold!

4. Varier  hvordan du tilbereder grønnsaker. Vi kan alle være ærlig om at man kan gå raskt lei av å koke brokkoli til middag hver dag. Jeg anbefaler å variere med å lage feks grønnsaksmos/pure, ovnsbake eller dampe grønnsakene neste gang. Det gir både grønnsakene og måltidet et nytt liv!

5. Ha alltid grønnsaker tilgjengelig hjemme. Lag feks grønnsaks dip dersom suget på kvelden melder seg. Det er både godt og sunt! Varier kesam med ulike krydder og ikke minst prøv masse forskjellige grønnsaker som sukkererter, gulrøtter, kålrot, stangselleri, paprika, reddik, og neper.

Andrea Petersen

Andrea har en stor lidenskap og genuin interesse i ernæring og trening. Hun vil gjøre alt for å gi deg en vellykket livsstilsendring. Les mer om Andrea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *