5 råd du må sjekke ut dersom du mangler fremgang på treningen!

Det viktigste er alltid å komme seg på trening og være i aktivitet. Likevel er motivasjon en viktig faktor for å holde treningslysten oppe, og mange synes det er motiverende å se fremgang! I tillegg vil du merke flere positive effekter av tening dersom du får en sterk kropp med økt muskelmasse.

Jevn progresjon er det som over tid vil gi deg økt muskelmasse og gjøre deg sterkere, i kombinasjon med nok søvn, restitusjon, mat og så videre. Mange ender imidlertid opp med å trene måned etter måned, år etter år, uten å se noe særlig fremgang. Her er noen råd som burde ligge til grunn for at du skal kunne oppnå resultater med treningen din!

 

Prinsippet om progresjon

 For å få fremgang på trening er det viktig at du sørger for å ha progresjon over tid. Det vil si at du øker vektene, eller repetisjoner, sett, treningsvolum og så videre. Du må rett og slett gjøre mer over tid for å få fremgang. Mange glemmer dette, eller har ikke oversikt over hvor mye de løfter, hvor mange øvelser de trener og så videre. Derfor vil det lønne seg å dokumentere dette, slik at du får oversikt over at du faktisk får fremgang. Dersom du er usikker på hvordan du skal trene, burde du få hjelp til å sette opp et treningsprogram. Det er også mer motiverende å trene når du vet hva du skal gjøre på treningen.

 

Teknikk er viktig

 Mange gjør øvelser mindre effektive enn de er ved å ”jukse” eller gjøre øvelsene ufullstendig. Et typisk eksempel, som jeg ser igjen både på treningssenteret og hos kunder, er at de kutter ned på bevegelsesbanen. Det er veldig fort gjort, og mange er ikke en gang klar over det selv. Ved å kutte ned bevegelsesbanen kan du løfte mer vekt på kort sikt, men du gjør deg selv en bjørnetjeneste på lang sikt. Sørg for at du gjør øvelsene så bra som mulig teknisk, og her har de fleste alltid noe å gå på. Du kan alltid bli bedre. Spesielt når vektene blir mer utfordrende.

 

Uten kontinuitet uteblir resultatene

 Dette er en felle mange går i. Du er flink i perioder, men så fort det kommer travle perioder, så legger du treningen på hylla. Da vil de rolige periodene kompensere for de du er flinke, slik at du over tid egentlig ikke får noe særlig fremgang. Det er selvsagt lov å trene mindre i stressende perioder, men prøv likevel å få inn noen økter slik at du vedlikeholder den fremgangen du har fått, fremfor å bli satt tilbake. Så kan du heller fokusere på ny fremgang når du får en roligere periode. Det er mange som kan ha svart/hvitt-tenkning rundt trening, og tro at det ikke er vits å bare trene litt, men litt er bedre enn ingenting. Husk det.

 

Stress, kosthold og søvn spiller inn

 Dersom fremgangen uteblir lønner det seg å se på resten av livsstilen din. Mange glemmer at søvn, stress og kosthold spiller en viktig rolle når det kommer til å få fremgang. Det kan være alt fra å spise for lite, spise dårlig, stress konstant eller sove for lite. Dersom du mistenker at dette er tilfelle, kan du ta tak i en ting av gangen, og prøve å finne ut om det er det som skylder at fremgangen uteblir.

 

Du må utfordre deg selv i blant

Mange synes det er ubehagelig å presse seg fysisk, og er kanskje redd fordi de er usikker på teknikken. Heldigvis vender man seg til “treningssmerten” gradvis, så lenge man også presser seg gradvis. Det er nødvendig å presse seg litt over det som føles komfortabelt for å få resultater på sikt. Som nybegynner er dette mest utfordrende, så det lønner seg å holde ut og komme seg over kneika. Det blir heldigvis bedre.

 

 

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *