5 enkle råd for økt energi i hverdagen

De fleste av oss har uvaner som stjeler energien vår i hverdagen. Jeg har samlet mine fem beste råd du kan ta i bruk nå, og som forhåpentligvis gir deg økt energi.

 


 

 1. Drikk nok væske

  Dette har du sikkert hørt utrolig mange ganger før. Men ved å IKKE drikke nok væske gjør du deg selv en bjørnetjeneste. Å være dehydrert gjør deg både trøtt, sliten og utmattet. Ikke minst gjør det at du presterer dårligere på trening..

 2. Unngå for mye stillesitting

  Beveg deg og unngå for mye stillesitting. Når du sitter stille over lengre perioder går kroppen nærmest i en dvalemodus, som igjen fører til at du blir trøtt og sliten. Noe av det beste du kan gjøre da er å: feks gå deg en tur og helst i frisk luft, eller bare bevege deg ved å gjøre enkle øvelser. Det kan også hjelpe å bare reise seg opp.

 3. Spis riktig og ved jevne mellomrom

  Spis riktig mat betyr egentlig å spise mat mye høyt næringsinnhold i form av vitaminer, mineraler, fett, protein og karbohydrater. Eks: Frukt, grønnsaker, fullkornsprodukter, meieri- og kjøttprodukter. Spis mat når du er sulten og unngå for altfor lang tid mellom hvert måltid. Da har man lett for å opparbeide seg en enorm sult, og kan fort ty til dårlige matvalg og ikke minst overspising.

 4. Få alle To Do´s unnagjort

  Dette er kanskje det punktet jeg sverger mest til dersom du er en person som utsetter ting. Ved å alltid utsette alle ting man skal gjøre hver dag fører til anger og stress over tid. Dette stjeler også ekstremt mye av energien din i løpet av dagen.

 5. Tenk positivt

  Iløpet av en dag strømmer det over tusen tanker igjennom hodene våre. Mange positive og mange negative og kanskje ekstra vanskelig, er det å skille de. Ved å tenke på negative tanker, kommer det ofte nye negative tanker som igjen gjør at man brått går å bekymrer seg over ting som er helt ubetydelig. Å gå å bekymre seg kan føre til timevis av grubling og stress. Dette er ikke akkurat med på å booste energien din i løpet av dagen. Prøv å bli bevisst på tankene dine og hvor du styrer dem. Tenk positive tanker og hold de gående.

 

Andrea Petersen

Andrea har en stor lidenskap og genuin interesse i ernæring og trening. Hun vil gjøre alt for å gi deg en vellykket livsstilsendring. Les mer om Andrea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *