4 metoder som sikrer deg fremgang i chins!

Det er ikke uten grunn at chins har blitt en populær øvelse. Det er gøy å kunne bruke sin egen kroppsvekt til å trene, samt at der er en krevende og effektiv øvelse for å få en sterk og veltrent kropp.

Det viktigste prinsippet for å bli sterkere i en øvelse er prinsippet om progresjon, og det finnes mange forskjellige måter å få fremgang på! Jeg vil også anbefale å trene chins flere ganger i uken dersom du ønsker å ha ekstra fokus på øvelsen.

Her er 4 metoder som sikrer deg fremgang!

1. Øk antall repetisjoner

Denne fremgangsmåten fungerer både om du trener med strikk eller uten strikk.

Dersom du klarer 4 stk, kan du øke til 5 stk neste uke, og deretter 6 stk osv.

Utfordringen med denne metoden er at man sjeldent klarer å øke hver uke, og at du dermed får en del uker uten noen progresjon.

2.Øk antall sett

En annen måte å få fremgang på kan være å øke antall sett for hver uke. Da vil du totalt øke antall repetisjoner. Du kan gjøre det på denne måten:

Uke 1: 4 x 3

Uke 2: 4 x 4

Uke 3: 4 x 5

Uke 4: 4 x 6

Og deretter kan du øke antall repetisjoner igjen:

Uke 1: 5 x 3

Uke 2: 5 x 4

Osv.

Utfordringen her kan være at det blir vanskelig å få til like mange repetisjoner på de siste settene. Da kan du dele opp de siste settene ved å legge til ekstra sett, eller gjøre det på denne måten:

 

3: Øk antall repetisjoner totalt

Da fordeler du de repetisjonene du skal ha hver økt på så mange sett som du trenger for å få gjort alle repetisjonene. Da kan du gjerne ta litt flere repetisjoner på første sett. Men pass alltid på at du holder litt igjen på de første settene, slik at du klarer å gjennomføre alle repetisjonene du skal ha.

Eksempel:

Uke 1: 20 repetisjoner

Uke 2: 22 repetisjoner

Uke 3: 24 repetisjoner

Uke 4: 26 repetisjoner

Osv.

Utfordringen her er at det til slutt kan bli VELDIG mange repetisjoner. Da kan det være lurt å gå videre med en litt annen fremgangsmåte:

 

4: Varier intensiteten!

Det å variere intensiteten er gunstig for å få videre fremgang. Dersom du er sterk nok til å trene med ekstra vekt kan du gjøre det! Dersom du klarer noen uten strikk kan du variere mellom å ta med og uten strikk. Da kan du gjøre det slik:

Økt 1: Tung – Med ekstra vekt, eller uten strikk

Økt 2: Medium – Uten vekt, eller med strikk, kan også trene eksentrisk (dersom du ikke klarer å ta noen uten strik)

Økt 3: Lett – Med strikk, mange repetisjoner

 

Det finnes som sagt mange metoder for å få fremgang, og det viktigste er at du har oversikt over at får en fremgang over tid.
Lykke til med å løfte deg selv opp!

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *