4 matvarer som du alltid bør ha i kjøleskapet

Vi gir deg 5 gode tips til hvilke matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet. Disse matvarene er svært næringsrike og kan brukes til det meste. Med enkle basisvarer kan du enkelt smelle sammen sunne matretter dersom sulten melder seg!

1.EGG

Egg er en svært næringsrikt matvare. Den inneholder masse vitaminer og mineraler, og er i tillegg en matvare du fint kan spise alene eller kombinere med noe annet. Egg passer perfekt til både frokost, lunsj, middag og kveldsmat. En annen fordel er at egg har lang holdbarhet i kjøleskapet og gir en god og varig metthetsfølelse.

2. MEIERIPRODUKTER

 

Ost, kesam, melk og yoghurt er viktige kilder til ulike vitaminer og mineraler og er derfor en viktig del av kostholdet. Meieriprodukter er også enkle basisvarer du kan bruke til så mangt. De har også et høyt innhold av protein og gir en god og varig metthetsfølelse. Meieriprodukter egner seg perfekt til ulike matretter som grøt, supper, smoothies eller som pålegg på brødskiva.

3. KJØTTPÅLEGG

Alle mulige kjøttpålegg kan brukes i omeletter, som pålegg eller i andre matretter. Kjøttpålegg er også enkelt dersom du trenger mat på farten. Kjøtt inneholder protein, b-vitaminer, sink, selen og jern.

4. FRUKT OG GRØNNSAKER

Frukt og grønnsaker er matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet. Har du dette lett tilgjengelig så slipper du å unnskylde deg selv for å ikke få i deg 5 om dagen. Frukt kan enkelt spises når du er på farten, trenger kjapp restitusjonsmat, er småsulten og/eller vil kose deg litt ekstra. Grønnsaker bidrar med masse kostfiber og er matvarer som egner seg i de fleste matretter. Feks: Løk, gulrot, paprika, tomater, sjampinjong, chili, kål, brokkoli og blomkål.

 

Andrea Petersen

Andrea har en stor lidenskap og genuin interesse i ernæring og trening. Hun vil gjøre alt for å gi deg en vellykket livsstilsendring. Les mer om Andrea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *