10 tips for å gå ned i vekt uten å telle kalorier

Protein til hvert måltid.

Å få i seg nok proteiner er essensielt for kroppen, blant annet er det viktig når en skal bygge muskler. Når du skal gå ned i vekt kan det også være svært gunstig. Proteiner gjør nemlig at du holder deg god og mett. Hver gang du setter sammen et måltid, sørg for at du har med en proteinkilde. Det er likevel viktig å ikke spise for mye protein. Da kan det gå på bekostning av å få i seg alle næringsstoffer som en har behov for.

 Fyll opp med grønnsaker.

Grønnsaker gir ikke bare gode smaksopplevelser, men gjør også at kroppen får i seg mange viktige næringsstoffer. Ikke minst er grønnsaker rik på fiber, som har en rekke helsemessige fordeler, så vel som at det hjelper deg med å holde magen mett.

Stopp når du er mett.

Mange av oss, er opplært til å spise opp maten, men for de fleste kan det være lurt å stoppe når kroppen gir beskjed. Det er lov å ta med seg rester hjem når du spiser ute, eller spise resten av middagen som lunsj dagen etter.

Fingrene av fatet.

 Kaker og annet snacks er for godt til å leve uten. Problemet er ofte mengden og ikke matvaren. Noen matvarer kan man spise mye av og andre mindre. La potetgullposen bli igjen i skapet og ta heller en håndfull eller to en liten skål. På den måten vil du spise mindre, og fokusere mer på å nyte maten.

Stopp tørsten med vann.

Når tørsten oppstår som verst kan en iskald cola eller juice friste veldig, men velger du vann unngår du å få i deg unødvendig sukker og ”tomme kalorier”.

Stå så mye du kan!

Mange personer har en tendens til å sette seg så fort de ser en mulighet. I stedet for å sitte på bussen eller når du venter, prøv å gjør det til en vane å stå. For eksempel kan du gå til neste busstopp om det er lenge til bussen kommer. Mange små gode valg, gir til sammen store fordeler.

Foto: Mats Andreassen Grimsæth

Slutt å finne på unnskyldninger.

Unnskyldninger er god hjelp for at vi skal føle oss bedre når vi tar dårlige valg. Ikke tillat deg å tro for mye på de! Det kan fort sette en stopper for målene du har satt deg. Prøv å ta deg selv når du finner på unnskyldninger som kun bidrar med å dra målet lenger og lenger bort fra deg.

 Gjør det i dag, ikke i morgen.

 ”I morgen, neste uke, neste måned – da skal jeg bli flink”. Det er lett å se for seg at man skal være flink i fremtiden, men det er først når du velger å ta gode valg ”her og nå” du er på riktig spor.

En vane om gangen.

Når motivasjonen er på topp er det lett å tro man skal klare alt. Sannheten er at vekten din vil gå like mye opp og ned som motivasjonen om du ikke har forståelse for at den ikke vil holde seg på topp. Ting tar tid, det er ikke motiverende å høre, men det er først når du innser det at du klarer å nå målene dine. Sett deg realistiske mål og start med å endre en vane om gangen. Etter hvert som vanen blir en del av livet kan du bygge på med flere gode vaner.

Styrk opp kroppen!

Musklene du får som følge av styrketrening vil ikke bare gi deg flotte former, men også høyere forbrenning. Noe som betyr at du kan spise mer mat uten å legge på deg i fettmasse. Styrketrening har også mange andre helsemessige fordeler og er i tillegg et fint verktøy for de som driver med idrett. Det gir fordeler du ikke ønsker å gå glipp av!

Yngvild 7

Yngvild Grip

Yngvild har lang erfaring med å hjelpe andre med trening og kosthold og har jobbet som personlig trener siden Optimal Trening startet. Hun er spesielt god til å hjelpe kunder med vektnedgang og livsstilsendring, men har også hjulpet kunder som har hatt mål om vektoppgang, å prestere bedre innenfor idretten de driver med og ikke minst kunder som har hatt et ønske om å lære seg å trene med korrekt teknikk.Les mer om Yngvild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *