10 proteinrike og sunne snacks

Om du bare skal fylle opp energilagrene før du skal på trening, eller om du bare skal ha et lite snackmåltid før eller etter middag er disse proteinrike snacksrettene geniale, og selv for deg som er på farten. Protein-snacks er en perfekt måte å fylle på med ekstra energi og bidrar til en jevnere metthetsfølelse utover dagen.

Her er mine 10 favoritter.

1. Fylte selleri-sticks
Prøv å fylle ett par selleristenger med peanøttsmør evt annet nøttesmør (cashew,mandel) i tillegg til hakkede mandler og rosiner. Er du ikke fan av selleri kan du prøve akkurat det samme met et eple. Dette er kjempe godt og går kjempe raskt å lage.

2. Pålegg-rull
Topp valgfritt kjøttpålegg ( kalkun/kyllingpålegg, roastbeef, kokt skinke) med litt lett ost, pepper, tomat og agurk. Rull «skinken» sammen og nyt!

3. Banan og sjoko-shake!

Blend en medium banan med 1 ss peanøttsmør og 2 dl sjokolademelk og 5 isbiter. Favoritt!

4. Mini bønne-taco

Varm en halv boks med svarte salatbønner i mikroovnen sammen med 1 ss salsa. Mos det deretter med en gaffel og smør utover en speltlompe, evt en liten tortillalompe. Strø over litt tacokrydder og rull sammen lompen for en skikkelig tacofølelse

5. Cottage cheese med frukt
Bland en halv boks med cottage cheese sammen med din oppskjærte favoritt frukt!

6. Blandede nøtter

En neve nøtter bidrar med både protein og sunt fett og egner seg perfekt for deg som er på farten.

7. Kokte egg

Har du en lang dag på jobben og vet med deg selv at du er i tidsklemmen når det kommer til matinntak. Kok deg noen egg på morgen og ha de i en matboks. Ett par kokte egg er et perfekt mellommåltid og hjelper på metthetsfølelsen utover dagen.

8. Grønnsak-sticks med hummus dipp

Lag din favoritt hummus eller kjøp ferdig på rema1000. Kutt opp agurk, selleri og gulrot i små stenger og dipp i deilig hummus. Nam!

9. Små proteinlapper

Bland 4 eggehvitter, 1 dl havregryn, 1 dl  mager cottage cheese, 1/2 ts bakepulver, en klype salt og noen dråper vaniljeekstrakt. Stek små lapper i nøytral olje og topp med sukkerfritt syltetøy, bær eller yoghurt. Disse er kjempe enkle å lage og best av alt: de er ferdig på 1-2-3. Perfekt frokost, lunsj og mellommåltid!

10. Lompe toast!

Fyll 2 speltlomper med ost, skinke, sukkerfri ketchup, spinat og litt krydder. Brett de sammen og stek i en tørr stekepanne på middels varme.

Andrea Petersen

Andrea har en stor lidenskap og genuin interesse i ernæring og trening. Hun vil gjøre alt for å gi deg en vellykket livsstilsendring. Les mer om Andrea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *